7 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a obtine o manichiura cu gel

7 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a obtine o manichiura cu gel

Modelele de videochat sunt fane ale manichiurii cu gel deoarece dureaza mai mult, iar studioul de videochat le pune la dispozitie experti in arta unghiilor pentru a avea mereu unghii sanatoase, frumoase si curate.

Vazand manichiura impecabila a fiecarui model de videochat in fiecare zi, le-am intrebat pe manichiuristele si tehnicienii care au grija de unghiile modelele ce implica aceasta tehnica, daca este sau nu sigura pentru unghie si ce trebuie sa stim inainte sa ne aplicam gel pe unghie.

 

Pastrati-va unghiile sanatoase si lustruite

A opta pentru lacuri de unghii obisnuite pare uneori ca o pierdere de timp si bani deoarece culoarea se decojeste cu usurinta. O alternativa, manichiura cu gel, dureaza mult mai mult si, in general, costa si mai mult. Ar putea merita investitia daca evitati greselile obisnuite si va amintiti aceste lucruri inainte de prima manichiura cu gel. (De asemenea, aflati daca manichiura cu gel este sigura.)

 

Gelul este o armura

„Avantajele unei manichiuri cu gel includ si longevitatea (adesea zece zile sau mai mult!)”, spune Anca, manichiurista. Spre deosebire de lacul de unghii obisnuit, care pot sa sara dupa doua-trei zile, gelul nu sare de pe unghie, ceea ce il face ideal pentru nunti, ocazii speciale si vacante. In plus, manichiura cu gel se usuca in cateva secunde, explica Anca, astfel incat puteti sa parasiti salonul fara sa va faceti griji ca trebuie sa va menajati unghiile. Ea mai adauga ca, atunci cand gelul este pe unghii, este ca si cum ati purta un strat de armura protectoare care impiedica ruperea unghiilor.

 

Feriti-va de lumina UV

Aplicarea gelului nu este total diferita de aplicarea unei lac traditional, cu exceptia procesului de intarire sub lampile cu emisie UV, potrivit Ancai. Si aici se afla problema potentiala. „Aceste lampi nu trebuie subestimate, chiar daca timpul de expunere este scurt”, spune Anca. „Sunt foarte puternice si emit raze UVA mult mai puternice decat cele emise de soare.”

Ea recomanda achizitionarea unei manusi cu blocare UVA, pe care fiecare clienta sa o aduca la salon pentru a o purta in timp ce gelul se intareste. Luminile LED nu sunt de fapt mai sigure decat lampile fluorescente UV traditionale.

De fapt, potrivit medicilor dermatologi, acestea emit raze UVA exponential mai puternice, motiv pentru care timpul de intarire este mai scurt.

 

Stiti cum se deterioreaza unghiile

Gelul poate sa va slabeasca unghiile … dar se datoreaza mai ales procesului de indepartare

Exista dovezi care sugereaza ca procesul de manichiura cu gel poate duce la deshidratarea si subtierea placilor de unghii. „Intr-un studiu, grosimea placii de unghii a fost masurata atat inainte cat si dupa o manichiura cu gel si s-a observat subtierea unghiei”, noteaza un medic dermatolog. Acetona este cunoscuta pentru faptul ca subtiaza unghia, dar gelul de unghii poate contribui, de asemenea, la subtierea acestora.

 

Exista moduri blande de a indeparta gelul

Inlaturarea gelului nu trebuie sa insemne distrugerea completa a unghiilor. In cea mai mare parte, tehnicienii de unghii indeparteaza gelurile moi cu un proces de imbibare cu acetona.

 

Trebuie sa va refaceti unghiile dupa gel

Trebuie sa faceti o hidratare majora dupa ce eliminati o manichiura cu gel. Inmuiati-va unghiile intr-o lotiune calda care contine vitamina E si folositi ulei de cuticule cat mai des posibil. De asemenea, faceti un tratament cu parafina pentru a ajuta la recuperare. Acest lucru va ajuta la repararea oricarei pagube si la intarirea unghiilor.