Emotii pentru prima voastra zi ca model de videochat?

Emotii pentru prima voastra zi ca model de videochat?

 Este normal sa aveti emotii in prima zi in care activati ca model de videochat. Veti vedea ca odata cu trecerea timpului, emotiile vor trece si veti invata sa le controlati.

Prima zi in orice situatie sau loc de munca este intotdeauna o experienta de invatare care implica auto-explorare, precum si comiterea unor erori. Acesta este motivul pentru care este normal ca emotiile sa va acapareze in momentul in care veti fi in fata camerelor, fiind ceva intimidant pentru oricine.

Emotiile pot coplesi orice model de vidoechat care incepe in aceasta cariera. S-ar putea sa simtiti un nod in stomac, iar acest lucru v-ar putea face sa abordati o atitudine stanjenitoare, nenaturala in fata camerelor. Pentru a trece peste trac, va prezentam cateva sfaturi care sa va ajute sa gestionati astfel de situatii:

Pregatiti-va in prealabil

Fiti metodice si decideti ce doriti, ce puteti si ce trebuie sa faceti. Daca vreti, puteti sa scrieti liniile directoare pe care doriti sa le urmati, acest lucru va va oferi incredere si va va ajuta sa invatati din greseli. Improvizatia in aceste cazuri nu este cea mai buna optiune.

Raspundeti-va la intrebari

Cum va fi performanta mea? Ce pot sa fac? Si cum o voi face? Acest lucru va va face constiente de performanta. Evitati intotdeauna gandurile negative, deoarece va slabesc securitatea inainte de incepe spectacolul pe care l-ati pregatit.

Imaginati-va spectacolul

Incercati sa il vizualizati in mod pozitiv. Uitati de greselile pe care le puteti face si imaginati-va o performanta de succes, care va va aduce castiguri fabuloase.

Hidratati-va

Pare simplu, dar hidratarea ajuta la reducerea stresului si in plus de asta, va face sa dispara senzatia de gura uscata si veti putea vorbi mai relaxate.

Exercitii de respiratie

Desi pare ceva obisnuit, asta inseamna ca veti respira incet si profund, luand aerul in abdomen. Inhalati prin nas si duceti-l la abdomen, apoi expirati usor aerul prin gura. Aceasta tehnica reduce anxietatea in mod eficient.

In cele din urma, la prima dumneavoastra prezentare in fata camerelor fiti voi insiva. Prezentati-va ca un model cald si empatic si cu siguranta veti primi ajutor sa va simtiti mai relaxate, iar increderea de sine va creste. Veti observa ca urmand aceste sfaturi, va veti simti mult mai confortabil intr-un timp extrem de scurt.