Muzica le ajuta pe modelele de videochat sa fie mai productive

Muzica le ajuta pe modelele de videochat sa fie mai productive

Muzica este un limbaj universal care poate influenta starea de spirit. Poate fi folosita pentru a stimula nivelul de energie sau pentru relaxare, dar ce face pentru productivitatea dumneavoastra?

Pentru multi, muzica poate ajuta la imbunatatirea capacitatii de concentrare, sa duca la bun sfarsit mai multe sarcini si sa se simta motivati. Cu toate acestea, exista unii oameni care gasesc muzica foarte distragatoare si atentia lor scade drastic atunci cand asculta muzica, insa modelele de videochat au observat ca atunci cand asculta muzica, productivitatea lor creste.

De-a lungul anilor, a existat o teorie numita efectul Mozart, care a presupus ca oamenii au devenit mai inteligenti pe masura ce au ascultat muzica clasica. Potrivit unui articol stiintific, acest lucru a fost dovedit ca fiind fals. Muzica stimuleaza rationamentul spatial-temporal, dar numai temporar.

Rationamentul spatial-temporal presupune transformarea si relatia imaginilor mentale in spatiu si timp. Desi Mozart nu va poate face mai inteligenti, acest lucru poate fi ceva de retinut daca incercati sa cresteti productivitatea intr-o perioada scurta de timp, indeplinind sarcini care necesita rationament.

Tipuri de muzica care maresc productivitatea
Expertii au opinii putin diferite despre genul de muzica care creste productivitatea cel mai mult. O parte considera ca cel mai bun gen depinde in primul rand de tipul de muzica pe care fiecare individ il prefera, deoarece genul ar creste nivelul de dopamina si, la randul sau, productivitatea.

Cu toate acestea, alti experti sugereaza ca cea mai buna abordare a alegerii muzicii este crearea unei liste de melodii care sa va placa cu adevarat, insa fara sa va concentrati pe versuri sau pe ritm.. Acest lucru ar crea zgomot de fundal, care va distrage atentia.

In timp ce toti expertii sunt de acord ca tipul de muzica cel mai eficient difera de persoana, modelele de videochat declara ca doua genuri specifice sunt cele mai bune pentru productivitate: muzica clasica si sunetele naturii. In primul rand, nu exista cuvinte si acest lucru reduce potentialul de distragere.

In al doilea rand, aceste genuri sunt de fapt capabile sa stimuleze starea de spirit, sporind sentimentele de bucurie si multumire, astfel incat modelele se simt mai motivate sa isi depaseasca limitele si sa isi maximizeze profiturile.